Шестима арестувани при хайката срещу 4 таксиметрови компании

Става дума за кухи фирми, чиито управители на практика са скитници, но управляват над 1000 таксита

Шестима души са арестувани за 24 часа при акцията срещу четири превозвачески дружества за таксиметрови превози в Пловдив. Това съобщи окръжният прокурор Румен Попов пред журналисти днес.

Икономическа полиция проверява таксиметрови превозвачи, проверки текат и в ДАИ

„Шестимата задържани са лица, упълномощени от собствениците на дружества – част от които са в затвора. Това са скитници, които дори не знаят, че са собственици на дружества, но въпреки това те на практика са собственици на 1000 таксита“, подчерта Попов.

Разследването е тръгнало по подаден сигнал от ДАИ Пловдив. Според сигнала тези дружества не са отчитали пред органите на НАП приходите, които получават и са използвали неистински документи и документи с невярно съдържание.

Според Попов служителите на ДАИ твърдели, че не знаят къде се намират собствениците и управителите на тези таксиметрови дружества.

„Парадоксалното е, че две от дружествата се намират точно там“, коментира Румен Попов. И допълни:

„Ще опитаме да направим всичко така, че (както беше преди четири години и половина) да не се стига до факта от 1500 таксита в Пловдив, 1000 със сигурност да са подопечни на тези дружества. От разпитите до момента на 100 таксиджии и иззетата документация, можем да твърдим, че не са внасяни никакви пари в бюджета“, категоричен беше окръжният прокурор.

До момента са разпитани стотина таксиметрови шофьори. Предстои да бъдат разпитани още около 2000 таксиджии.

„Те не  са предмет на разследване, те са свидетели и ще продължат да развиват дейността си. Първоначално с оглед нуждите на разследването бяха приобщени документите на 30 човека, но ако не бъде открито нещо нередно, те ще им бъдат върнати в рамките на няколко дни“, поясни Попов.

Подобни статии

Top