Шестима кандидати да се бият с Кубрат Пулев

Най-добрият български професионален боксьор ще се завърне на ринга най-късно през есента

Най-добрият български боксьор в момента Кубрат Пулев очаква да разбере името на следващия си съперник на професионалния ринг.

Българинът е устремен към нови успехи, въпреки че през 2020 година понесе тежък удар, след като загуби битката за световната титла от Антъни Джошуа с нокаут в деветия рунд.

Срещу 39-годишния българин може да се изправят шестима противници през 2021 година, като ще разгледаме кои са претендентите за двубой с Пулев.

Първото име в списъка е Дилиън Уайт. 32-годишният британец често се е изказвал против Кубрат и неговите качества. Мениджърът на Кобрата – Ивайло Гоцев, обяви публично, че Уайт може да е следващият съперник на родния боксьор. Със сигурност ще бъде много интересно двамата да се изправят един срещу друг на ринга и да разчистят сметките си.

Чарлс Мартин е вторият евентуален следващ съперник на Кубрат. Той е на 34 години и е родом от Америка. Мартин е бивш световен шампион в тежка категория, като поясът му бе отнет от Джошуа през 2016 година. Чарлс Мартин е в добра форма, след като триумфира в последните си три двубоя на ринга, а ако победи и Пулев, то отново ще бъде сред претендентите за световната титла.

Джо Джойс е друг от евентуалните противници на Кубрат през 2021 година. Джойс е на 35 години и може да се похвали със сребърен медал от Олимпийските игри в Рио. 35-годишният боксьор ще се стреми да се изправи срещу класен съперник и мениджърът му ще иска да се бие с Кубрат, за да докаже на всички, че е готов да бъде претендент за поясите на Джошуа.

Британецът Хюи Фюри също може да се изправи срещу Кубрат Пулев през тази година. Двамата се познават отлично, след като се биха през 2018 г. Тогава братовчедът на Тайсън Фюри загуби от Кобрата, като двубоят се проведе в България. Хюи Фюри ще бъде устремен да вземе реванш, а Кубрат Пулев е готов отново да се бие срещу него.

Луис Ортис е петият евентуален нов противник на Кобрата. Той е известен с прякора „Кинг Конг“ и има голям опит на ринга. 41-годишният боксьор записа впечатляващ успех срещу Александър Флорес в края на 2020 година и е решен да се изправи срещу топ боксьор като Пулев.

Последното спрягано име за съперник на Кубрат Пулев е Мартин Баколе. Малко вероятно е Кобрата да се изправи срещу 27-годишния представител на Конго. Африканецът обаче прави фурор на ринга, тъй като има 16 победи и 1 загуба, така че има нужда и от победи срещу топ боксьори, за да вдигне реномето си.

Предстои да разберем съвсем скоро срещу кого ще се бие Кубрат през лятото или есента на 2021 година.

Подобни статии

Top