Шестима от БОП и ДАНС замесени с лихваря от Пловдив? (СНИМКИ)

Предстои разследване срещу служителите на реда

Шестима от служители на пловдивския БОП и ДАНС са замесени във връзка с престъпния цигански барон Стефан Асенов – Менду, съобщава БЛИЦ. По непотвърдена информация на агенцията ченгетата са оказвали съдействие – вероятно срещу добро възнаграждение от страна на Менду, който е вилнял безнаказано от 2008 година досега без никой да му е потърсил сметка за огромните престъпления, които е вършил.

Предстои разследване срещу тези служители, а окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и шефът на полицията старши комисар Йордан Рогачев заявиха, че ще бъдат безкомпромисни към всеки, за който се докаже, че е имал нерегламентиран връзки с циганския бос.

Седемте проститутки, които бяха намерени в хотел „Мерита“ на магистрала „Тракия“, притежаван от Менду и ръководен от брат му, са пълнолетни и са от ромски произход.

Припомняме, че предстои да бъдат повдигнати обвинения на Стефан Асенов – Менду, брат му Антон Асенов, който се е занимавал с даване на стаи под наем на проститутките и жена му Катя, която му е помагала с прането на пари.

Във въпросния хотел „Мерита“ с били открити и наркотични вещества.

Снимки: Блиц

Подобни статии

Top