Шестима оздравели от COVID-19 в Пловдив и областта

С един отрицателен резултат е и старшата сестра на Спешното отделение в „Пълмед“

Шестима пациенти в Пловдив и областта са изписани към 11.00 ч. днес след преминало лечение за COVID-19, съобщи днес областният управител Дани Каназирева по данни на РЗИ. Една от изписаните е 59-годишната жена в Карлово, която вече е изчистена от вируса. Другите пет са от инфекциозна клиника в УМБАЛ „Свети Георги“, уточниха за DCNEWS от РЗИ-Пловдив.

С един отрицателен резултат е и старшата сестра на Спешното отделение в болница „Пълмед“. Тя е с изтекла карантина и е прекарала вируса без всякакви симптоми, като единствено е била носител на вируса.

В дома си под карантина все още е и шефът на спешното в частната болница д-р Димитър Деликостадинов. Засега той няма отрицателни проби, но е излекуван.

Новооткритите  случаи към днешна дата са двама – единият в УМБАЛ „Каспела“, а другият – в УМБАЛ „Пловдив. Засега няма повече данни за тяхното състояние.

За територията на цялата област към момента общо заболелите от коронавирус са 29. От тях 15 са хоспитализирани, останалите са на домашно лечение.

Към момента няма нови случаи на заболели здравни работници. Техният брой остава непроменен – девет, от които двама лекари, пет медицински сестри, една акушерка и един санитар. От тях в УМБАЛ „Свети Георги“ са общо пет,  като сред тях няма лекар.

Поставените под карантина лица за областта към 08.00 часа днес са 2 164, а тези, на които е изтекла карантината, са 2 750, допълни още Дани Каназирева.

Подобни статии

Top