Шестима служители от фирма във Войводиново положителни за COVID – 19

Дани Каназирева

Управителят е тествал служителите си за коронавирус доброволно

6 от общо 8-те новозаразени с коронавирус в Пловдив и областта са установени в частна фирма в село Войводиново, предприятието е с общо 14 души персонал. Управителят е изследвал работниците си по желание и веднага е предприел всички противоепидемични мерки след положителните проби. Това разясниха от Областния кризисен щаб току-що.

В момента фирмата е затворена и се извършват необходимите действия според предписанията на здравните власти. В случая управителят на фирмата е действал отговорно и много бързо е реагирал. Няма хоспитализирани от далите положителен резултат работници и са в добро състояние„, поясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Останалите случаи с днешна дата са на 70-годишна жена от Пловдив, тя е с дихателни проблеми и е хоспитализирана, както и на 45-годишен мъж от Карлово, който е свързан със случаите в Перущица. Той също е приет в болница за лечение.

РЗИ връчва предписания на контактните лица.

Така общите регистрирани случаи към деншна дата в Пловдивска област са 128, а оздравелите са 94.

Отново апелирам жителите на областта за повече внимание и отговорност. Ако от страна на работодатели има притеснения, свързани с епидемичната обстановка, то те могат да потърсят съдействие от Областния кризисен щаб„, призова областния управител Дани Каназирева.

Подобни статии

Top