Шестокласници намериха голяма сума пари на улицата. Ето какво направиха с нея (ВИДЕО)

Парите били пръснати на земята в близост до училище

Четирима шестокласници от пловдивското ОУ „Душо Хаджидеков“ намериха голяма сума пари на улицата. Децата обаче веднага я предали на жандармерията, стана ясно днес на пресконференция в ОДМВР-Пловдив.

12-годишните Димитър Бозов, Александър Найденов, Георги Дойков и Виктор Йончев били в магазинче до училището в междучасието и когато излезли навън, видели пръснати на земята много банкноти. Огледали се наоколо и две от децата отишли да проверят дали не могат да намерят някакви документи за самоличност на притежателя на парите. Не намерили нищо обаче и предали сумата на жандармерията.

„Беше доста лесно, тъй като имаше футболна среща между отборите на „Локомотив“ Пловдив и „Ботев“ и много полиция наоколо“, обясниха момчетата.  И допълниха: „Предадохме парите, защото не сме крадци“.

След като предали парите, служителят на реда ги похвалил и им казал, че ако сумата е била по-малка – от рода на 50 стотинки или 1 лев,  можело да я задържат. „Макар че пак не е много хубаво“, подчертаха децата.

В момента полицията продължава да издирва собственика на голямата сума. Стойността на намереното не бе обявена, за да не се появят псевдо собственици, поясни шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков. По думите му този, който дойде да търси парите, ще трябва да обясни и в какви копюри са били изгубените банкноти, както и каква е точната сума. В момента парите се намират в жандармерията.

„Постъпката на момчетата е достойна за уважение“, заяви Илков. За доблестната им постъпка той връчи грамоти на учениците.

Подобни статии

Top