Шестокласници осъдиха опасен крадец в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Наградиха най-добрите съдебни репортери по време на инициативата „Час на класа“ в Апелативния съд в Пловдив

Шестокласници от пловдивското ОУ ”Княз Александър I” осъдиха крадец, който задигнал от ръцете на момиче в пловдивски парк мобилен телефон. 4 години затвор при първоначален общ режим отсъди разширен съдебен състав, председателстван от Кристина Събчева от 6 а клас на училището.

Шестокласниците бяха на гости на Съдебната палата в рамките на инициативата „Час на класа“, която се проведе по време на Деня на отворените врати в съда. Те бяха посрещнати в най-голямата и представителна съдебна зала на Апелативния съд от председателя на съда Магдалина Иванова и колегите й – Розалия Шейтанова, председател на Окръжния съд и Иван Калибацев – председател на Районния съд в Пловдив.

Тримата административни ръководители на пловдивските съдилища разказаха пред учениците за институциите, които оглавяват, както и за това, какви дела се решават в тях.

След това децата имаха възможност да наблюдават как се снемат отпечатъци и как се обезвреждат опасни престъпници от служители на съдебната охрана. За това се погрижиха Живка Герова и Цветелин Николов от Криминалистичната лаборатория в Пловдив, както и главните полицаи от РД „Охрана на съда“ Яница Стефанова и Димитър Спасов.

Особено атрактивна бе презентацията на двамата съдебни охранители, които демонстрираха хватки за обезвреждане на опасни престъпници и оръжията, с които борави съдебната охрана.

1 2 3

Подобни статии

Top