Шихан Валери Димитров с историческа 21-ва европейска титла!

България с бронзов медал отборно на първенството в полския град Тарнов

Шихан Валери Димитров отново прослави България и българския Шинкиокушин!

В полския град Тарнов каратеката на АСКК „Тракия“ успя за поредна година да се наложи над своите съперници и да завоюва златния медал в кат. 85 кг при мъжете. Валери победи представител на домакините в първия кръг, на Испания във втори, на полуфинала преодоля унгарец, а на финала се изправи срещу литовеца Юрас Соколовас.

Очевидно бе, че младия 26 годишен литовец се бе подготвил доста добре за Валери. Използвайки заучени техники и комбинации се опитваше да наруши играта на Валери и с характерния за литовците актив в последните 30 секунди се надяваше на победа. Опитът на Валери, тактическият му подход и големият боен дух допринесоха за поредния приз на шихан Валери Димитров, който напълно заслужено бе удостоен наскоро със званието „Почетен гражданин на Пловдив“.

България спечели и бронзов медал в дисцплината ката отборно. Шихан Христо Терзиев, сенсей Лъчезар Димитров и сенпай Сияна Стратиева успяха да извоюват третото място.

Другите представители на АСКК „Тракия“ се представиха достойно, но не успяха да стигнат до призовата тройка.

* Сияна Стратиева/кат.50кг/ – отпадна в първа среща от представителка на домакините.
* Йоана Терзиева /кат.55кг/ – отпадна от Хърватка, която в последствие стана и вицеевропейска шампионка.
* Иванка Попова /кат.65кг/ – победи в първа среща представителка на Белгия, но отпадна на 1/4 финал от унгарка / Berta Szalay/, която в последствие стана и  Европейска шампионка в кат.65кг.
* Цветан Урумов / кат.75кг/ – победи представител на Латвия и Литва, но отпадна на 1/4 финал от грузинец.
* Калоян Ташев / кат.85кг/ – победи в първа среща каратека на Германия, но отпада на 1/4 финал от Азербайджан.
* Борислав Байчев /кат.95кг/ – победи в първа среща грузинец и отпада на 1/4 финал от унгарец, който става и вицеевропейски шампион в кат.95кг.

Подобни статии

Top