Шивашки цех от Кричим с 18 заразени, четирима контактни на военния от Асеновград също с COVID – 19

Повечето случаи са безсимптомни, няма място за паника, успокои областният управител Дани Каназирева

18 от 33 нови положителни за коронавирус в Пловдив и областта са служители на шивашки цех в Кричим. Това обясни областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Повечето от тях са без симптоми. Няма място за паника, успокои тя.

По думите й никой от тях не е хоспитализиран, шивачките са тествани по желание на собственика, след като в цеха вече е установен един предишен случай на коронавирус. В предприятието работят общо 76 души, в момента то е затворено за 14 дни. Предприети са всички санитарно-хигиенни и противоепидемични мерки за дезинфекция.

Сред установените с вируса има жители на Кричим, Устина, Стамболийски и Перущица, стана ясно още от думите на Каназирева.

Установени са и четирима положителни за COVID – 19, контактни на военния от Асеновград. Те също са военнослужещи – един от тях е асеновградчанин, останалите са от Пловдив. По тази линия предстои да бъдат изследвани още 30 души.

Два от новите случаи са от град Баня.

Останалите 9 положителни за COVID – 19 проби за на пловдивчани, които не са свързани помежду си. Трима от тях са хоспитализирани.

Като цяло общо 43 души са настанени в болница, 83 са на домашно лечение, отчете Каназирева.

Факт е, че се увеличава броят на заразените, но нека да запазим спокойствие. Най-важното е да се спазват мерките от всички. Имаме организация в болниците, осигурено и интензивното лечение. Към момента имаме два интубирани болни. Следим ситуацията с РЗИ и МВР„, коментира още областният управител.

Подобни статии

Top