Шофьор изгоря при акция на полицията срещу Полиграфията, свалиха табелите на колата му

Водачът ще отнесе сериозна глоба и ще му бъде отнета книжката

Шофьор изгоря в началото на акцията по метода „широкообхватен контрол“ на пловдивската полиция тази сутрин до Полиграфията. Полицаи свалиха регистрационните номера на опела му, докато шефовете им обясняваха пред медиите каква е целта на акцията, видя репортер на DCNEWS.

Човекът бе спрян, заедно с още четири автомобила. Полицаите видяха, че е с малко дете и подариха на малчугана играчка. През това време друг униформен провери бащата за алкохол с дрегер, който отчете положителна проба от 1,06 промила. Така бащата отнесе акт, свалиха му номерата и се очаква да му бъде отнета и шофьорската книжка.

Според новия шеф на Пътна полиция Йордан Милушев по закон той ще отнесе поне 1000 лв. глоба и е възможно автомобилът му да остане без регистрация до една година. Книжката му също ще бъде отнета, като засега не е ясно какъв ще бъде срокът, но най-малко – за шест месеца.

„Снощи пих малко. Беше към 1.00 часа“, каза пред журналисти младият мъж.

Проверките по метода „широкообхватен контрол“ днес ще се извършват от смесени екипи на  секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ в Пловдив. Целта е да се напомни на водачите, и най-вече на тези с по-малък стаж зад волана, за стриктното спазване на Закона за движение по пътищата и недопускане на произшествия през предстоящите празнични и почивни дни.

1 2

Подобни статии

Top