Шофьор изгуби концентрация и блъсна млад мъж на пешеходна пътека в Асеновград

През изминалото денонощие пострадали без опасност за живота са трима пешеходци

В РУ Асеновград в 18,38 на 20 февруари е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадало лице. На улица „Цар Иван Асен“ лек автомобил „Опел астра “ , собственост и управляван от 30годишен местен жител, при приближаване на пешеходна пътека тип зебра не пропуснал преминаващия пешеходец.

Пострадалият, който също е на 30 години бил незабавно транспортиран в УМБАЛ „Свети Георги “ в Пловдив, но е освободен за домашно лечение със счупена китка. Виновният водач е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, но пробите му са отрицателни.

Пред полицейските служители е споделил, че изгубил концентрация по време на шофиране и видял пресичащия в последния момент.

През изминалото денонощие пострадали без опасност за живота са още двама пешеходци.

Един от виновните водачи е шофирал след употреба на алкохол. В 7,00 на 20 февруари товарен автомобил „Шкода“, собственост на 59 годишна жена от Пловдив поради невнимание към уязвимите участници в движението, удря пресичащия пътното платно 67 годишен мъж.

Пострадалият е транспортиран в болница за преглед и по- късно е изписан за домашно лечение с контузия на гърди, корем и счупване на носа. Алкохолната проба на водачката е отрицателна. В 18,55 ч на 20 февруари на пешеходна пътека на улица „Македония“ е ударена от автомобил 80 годишна жена.

Полицейският екип е установил по надлежния ред, че водачът на БМВ с близо 14 години стаж е шофирал след употреба на 0,64 промила алкохол. Възрастната жена е постъпила в болница за наблюдение с контузия на глава и десен крак. . Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл 343 ал 1 от НК.

Подобни статии

Top