Съдът в Асеновград решава да остави ли пияния шофьор на автобус постоянно в ареста

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Района прокуратура-Асеновград внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 60-годишният шофьор на автобус, който причини катастрофа в Асеновград.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен А.Х.,  е от една до пет години „лишаване от свобода“, глоба от 500 до 1500 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от три месеца до три години.

Срещу  А.Х.,  е повдигнато обвинение за това,че е  управлявал моторно превозно средство – автобус, с концентрация на алкохол в  2,08промила. За същото деяние мъжът е бил осъден, с влязла в сила присъда. Тогава той е карал  товарен автомобил.

До момента е установено, че на 20 февруари 2019 г., около 19 часа, в гр. Асеновград, обвиняемият управлявал автобус, част от градския транспорт, като е причинил пътно-транспортно произшествие – ударил паркиран лек автомобил.

Няма пострадали хора. Предстои да се уточняват нанесените материални щети на автомобила.

На място пристигнали полицейски служители и при тестване с техническо средство – „Алкотест Дрегер“ е установено, че водачът  А.Х. е управлявал автобуса след употреба на алкохол – 2,08 на хиляда.

Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Подобни статии

Top