Шофьор от Бургас джитка из Пловдив със 127 км/ч.

1 450 лв. глоба очаква бургазлията

Шестима „скоростни нарушители“ по пловдивските булеварди уловиха камерите на „Пътна полиция“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Само ден след като влязоха в сила новите санкции за водачите, които не спазват максимално допустимата скорост в населени места, пътни полицаи извършиха множество „заснемания“ по булевардите под тепетата. Камерите на униформените уловиха шестима „рекордьори“, които ще останат без шофьорски книжки за следващите 3 месеца и ще понесат парична санкция.

С най-висока скорост сред „заснетите“ се оказа шофьор от Бургас, който премина през пловдивски булевард със 127 км/ч при ограничение от 50. Още фрапиращи нарушения се установиха при водачи на пловдивски автомобили със заснети 118 и 117 км/ч. Три коли пък са се движили със 108 км/ч.

Според новите промени, ако се превиши скоростта в населени места с над 50 км/ч., – глобата е 700 лв., за всеки следващи 5 км/ч. превишаване над допустимата скорост от 50 км/ч. глобата се увеличава с 50 лв., три месеца без шофьорска книжка и отнемане на 16 точки от талона.

Охранителна полиция призовава шофьорите да бъдат толерантни на пътя и с действията си да бъдат отговорни към останалите участници в движението.

Подобни статии

Top