Шофьор отива на съд, джиткал с фалшива гръцка книжка

Шофьор отива на съд, джиткал с фалшива гръцка книжка

35-годишен шофьор отива на съд

заради шофиране с фалшива гръцка книжка, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

Районна прокуратура под тепетата внесе в съда обвинителен акт срещу Михаил М. за това, че като водач на моторно превозно средство съзнателно се ползвал от неистински официален документ – гръцко свидетелство за управление на МПС, като се легитимирал с него пред контролен орган на движението по пътя. За самото съставяне на документа от водача не може да се търси наказателна отговорност, поясняват от прокуратурата.

Михаил М. изобщо нямал свидетелство за правоуправление на каквото и да е превозно средство, но въпреки това редовно сядал зад волана. И преди той бил глобяван по Закона за движение по пътищата от катаджиите.

На 20 февруари 2017 г. Михаил бил спипан зад волана на „Фолксваген Шаран“ край  Пловдив. Пишман шофьорът не спрял на „Стоп“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. Те му поискали за проверка документите. След като Михаил подал документите за собственост на автомобила, както и носеното от него гръцко свидетелство за управление, на което било изписано на гръцки език името му и имало негова снимка, той обяснил на ченгетата, че изкарал книжката в Гърция.

Оказало се обаче, че това не отговаря на истината. Михаил си бил купил книжката-менте от неизвестно за полицията лице и бил напълно наясно, че е фалшива.

Заради това той ще застане пред пловдивския районен съд, който предстои да насрочи дата за съдебното заседание.

Подобни статии

Top