Шофьор разиграл екшън мигове, преди КПП-тата да паднат

За случая разказаха от полицията в Пазарджик

От ОДМВР – Пазарджик разказаха за фрапиращ случаи на неподчинение в последните часове на 5 май, малко преди да бъдат свалени КПП на входно-изходните артерии на областния град. Около 22,30часа на КПП разположено на „Мирянско шосе“ автопатрул подал знак на водач на приближаващ се лек автомобил „Опел Корса“ да спре за проверка. Шофьорът направил маневра сякаш да спре, но секунди по-късно потеглил отново по посока за съседното село Огняново. Не след дълго возилото било открито изоставено на улица в село Мало Конаре.

При извършения оглед е установено, че на автомобила са монтирани регистрационни табели, отговарящи на друго возило. В резултат на предприетите издирвателни действия от страна на служители от сектор „Криминална полиция: при РУ-Пазарджик шофьорът е открит и задържан. Оказало се, че той е 44-годишният В.Й. от село Мало Конаре.

Спрямо него са образувани полицейски производства, че управлява автомобил с чужди регистрационни табели и че противозаконно пречи на полицейските екипи да изпълнят задълженията си по служба.

Подобни статии

Top