Шофьор се опита да подкупи полицай в Асеновград при мащабна проверка на пътя

38 бързи производства и 23 задържани лица  при крупна акция на пловдивската полиция

Акцията е проведена под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив

В рамките на 36 часа полицията в Пловдив  проведе специализирана  операция на територията на областта за проверка на водачи на МПС по ЗДВП.

В рамките на акцията бяха проверени 2011 МПС и 2633- ма водачи . Съставените актове са 179, а наложените глоби по фиш 201 бр. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи.

Двама от проверените водачи- един на територията на гр.Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да дадат подкуп на проверяващите ги униформени служители и са задържани на основание чл.304 а от НК.

При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел под 1.2 промила. Шестима са задържаните , управлявали МПС под въздействие на наркотични вещества.

74 от проверените шофьори са били без поставен обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без сключена застраховка „Гражданска отговорност“ , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи.

21 са констатираните нарушения, свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи.

Като резултат от проведената акция на територията на област Пловдив за различни криминални престъпления са задържани 23 лица.

Най- голям брой нарушители са установени в Хисар, където 5 -ма от водачите са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най- високият отчетен показател в населеното място е 1.84 промила.

В Раковски шофирали след употреба на алкохол са били 3 ма от водачите, като най- високия отчетен показател е 1.79 промила.

Подобни статии

Top