Шофьор заспа зад волана на светофар, осъдиха го да лежи в затвора

Оказало се, че бил дрогиран с опиати и амфетамин

В резултат на бързото взаимодействие между полиция, прокуратура и съд в рамките на 2 дни пловдивчанин получи ефективна присъда от 1 година и 9 месеца лишаване от свобода и глоба от 500лв, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

На 17 февруари служители на пловдивската полиция проверили лек автомобил „Мазда“, чийто шофьор почти заспал на волана, докато чакал да светне зелено на светофара. При проверката те установили 37-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който се държал неадекватно на пътя.

Мъжът почти бил заспал в колата си и не реагирал при смяна на зелена светлина подадена от светофарната уредба. Проверяващите установили, че автомобилът, който шофира е с подменени регистрационни табели, свалени от друга кола с прекратена регистрация. Мъжът бил доведен в районното полицейско управление и изпробван с драг чек тест, който отчел положителен резултат за употреба на опиати и амфетамин.

След като бил арестуван, в Шесто РУ, шофьорът признал вината си пред полицейските служители. Същият ден в управлението е образувано бързо производство за шофиране на МПС под въздействието на наркотични вещества и подмяна на регистрационните табели с такива от друг автомобил.

Материалите са докладвани на Районна прокуратура, но в хода на изготвяне на справка съдимост се оказало, че лицето е било осъждано и преди за шофиране в пияно състояние. Повдигнато му било обвинение за повторно деяние, а именно шофиране в пияно състояние.

С определение на Районен съд – Пловдив е одобрено споразумение и на нарушителя е наложено общо наказание – 1 година и 9 месеца лишаване от свобода и глоба от 500лв.

Подобни статии

Top