Шофьорът от катастрофата с четиримата загинали край Скутаре, пак рони сълзи в съда

Загиналите, сред които баща и син, са от Кърджалийско

Шофьорът от катастрофата с четиримата загинали край Скутаре пак се разплака в съда. „Искам да съм при семейството си. Не съм убиец. Моля за домашен арест!“, през сълзи се примоли на апелативните съдии 20-годишният Андон Огнянов, който на 27 март на надлеза за пловдивското село се заби фатално с БМВ-то си в кърджалийския „Сеат“.

Шофьорът, причинил сблъсъка с 4 жертви край Скутаре, плаче в съда (СНИМКИ)

Припомняме, че при катастрофата загинаха на място пътувалите в сеата хора, двама от които бяха баща и син. В болница със счупен крак бе приет и самият Огнянов, както и 17-годишният му спътник. Още на следващия ден след катастрофата се разбра, че младият шофьор е с кипърска шофьорска книжка. Той се върнал в България наскоро, за да се грижи за баща си, който е инвалид.

Ужас! Четирима загинаха при зверска катастрофа край Пловдив

Днес пред Апелативен съд Андон Огнянов обжалва наложената му постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, която му бе наложена от Окръжния съд на 31 март.  Адвокатът му – Трайко Иванов, настоя в съдебната зала младият мъж да бъде освободен с мярка за неотклонение „домашен арест“. Той посочи, че окръжните магистрати не са отчели, че Андон няма никакви криминални прояви и присъди досега, а също, че не се е укривал и е съдействал на разследването. Според адвокат Иванов съдът може да наложи запор над паспорта на Огнянов и да му забрани да напуска страната, за да не се укрие в Кипър.

Според държавното обвинение обаче по делото все още се събират доказателства и дори няма изготвена автотехническа експертиза. Въпреки това обаче било изяснено, че Огнянов е навлязъл в насрещното платно за движение и е причинил тежкия пътен инцидент, при който загинаха четирима души.

В крайна сметка апелативните магистрати оставиха зад решетките Огнянов. Определението им е окончателно и не може да се обжалва.

Подобни статии

Top