Шофьорът, потрошил 6 коли на паркинг в „Тракия“, се сдоби с обвинение

Пуснаха го под гаранция от 1000 лв.

40-годишният шофьор, който потроши шест коли на паркинг в пловдивския район „Тракия“, се сдоби с обвинение, съобщиха от районната прокуратура под тепетата. И.И. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 октомври 2019 г., около 2.30 ч. в гр. Пловдив, е управлявал джипа си, марка БМВ-Х5, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пиян шофьор на БМВ потроши 6 паркирани коли в „Тракия“ (СНИМКИ)

По делото са извършени оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои изготвяне на експертиза за размера на нанесени щети по паркирани автомобили, както и химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол в кръвта на обвиняемия. Първоначално извършеният тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“, на 8.10.2019 г.,  е отчел, че И.И. е шофирал с концентрация на алкохол в издишания въздух  – 2,44 на хиляда.

40-годишният И.И. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР, след което му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева. Разследването по случая продължава.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top