Шофьорът, прегазил кондукторка, застава пред съда

Днес е разпоредителното заседание по делото

Автобусният шофьор Георги Лулев застава пред съда днес заради това, че миналия септември прегази кондукторката, с която работел.  Днес ще бъде разпоредителното заседание по делото срещу 59-годишния Лулев, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Лулев бил водач на автобус по линия на градския транспорт в гр. Пловдив. На 16 септември 2020 г,. след приключване на работната смяна, към 18,40 ч.,  той се насочил към гаража на фирмата, за която работел. Преди да влезе в него, автобусът стигнал до зона с поставен знак, който указвал, че престоят и паркирането на мястото са забранени. Въпреки това, шофьорът спрял, за да слязат 78-годишната кондукторка и още един пътник.

На мястото нямало спирка. Пътникът слязъл пръв от предната врата, а след него била кондукторката. Когато жената се намирала на последното стъпало на вратата, водачът потеглил и предприел завой надясно. В това време тя загубила равновесие и паднала по гръб на пътното платно, при което била прегазена от задната гума на автобуса.

Пострадалата получила  тежки наранявания и починала.  На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. На Георги Лулев са били извършени тестовете за алкохол и наркотици, които са били отрицателни.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Лулев е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top