Шофьорът, причинил сблъсъка с 4 жертви край Скутаре, плаче в съда (СНИМКИ)

Младият шофьор поиска да бъде пуснат под домашен арест, съдът не го пожали

20-годишният Андон Огнянов, който причини тежката катастрофа край надлеза за Скутаре на 27 март вечерта, застана днес пред пловдивския окръжен съд, след като окръжната прокуратура поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Младият мъж, който шофирал с кипърска шофьорска книжка, плачеше през цялото време в съдебната зала.

Ужас! Четирима загинаха при зверска катастрофа край Пловдив

Огнянов, който има основно образование и работи като заварчик, пристигна с патерици в съдебната зала, тъй като след катастрофата е със счупен крак. Няма криминално минало и доскоро е живял в Кипър. Върнал се е в родното си село Стряма да се грижи за баща си, който е с два ампутирани крака, стана ясно в залата на Окръжен съд Пловдив.

По думите му навлязъл в насрещното движение на надлеза край село Скутаре, защото бил заслепен. В съдебната зала той разказа, че кърджалийският „Сеат“ бил с дълги светлини. С него в колата бил 17-годишният Мустафа Янев и точно преди трагедията му казал: „Виж тоя кара на дълги ще стане някоя беля“. В този момент младежът объркал лентите, навлязъл в насрещното движение и последвал фаталният сблъсък.

Така на място загинали 31-годишният Метин Сюлейман, баща му и двамата им спътници – всички от Кърджали.

1 2

Подобни статии

Top