Шофьорът, причинил тежката катастрофа край Скутаре, при която загина 55-годишна, отива на съд - DC news

Шофьорът, причинил тежката катастрофа край Скутаре, при която загина 55-годишна, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу водача

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 36-годишния шофьор, причинил катастрофата край Скутаре, в резултат на която почина 55-годишна жена. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Тежката катастрофа стана на 3.08.2019 г. на пътя между Войводиново и Скутаре. Тогава при управление на лек автомобил марка „Воксхол“, с британска регистрация, е шофьорът е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на  55-годишна жена и средна телесна повреда на 51-годишен мъж, довела до затрудняване на движението на долен десен крайник.

На 3 август 2019 г. водачът пътувал с Воксхола, който бил с десен волан.  Загиналата по-късно жена била на задната седалка зад него. В района на разклона за с. Скутаре, мъжът предприел изпреварване на движещия се пред него автомобил „Мерцедес“. След като приключил маневрата, той не се прибрал веднага в своята лента, а продължил да се движи в насрещната. В това време на посочения пътен участък навлизал от завой товарен автомобил, марка „Фолксваген“, управляван от 51-годишен шофьор  Поради тази причина водачът на товарния автомобил видял в последния момент движещия се срещу него автомобил, управляван от обвиняемия.

Тираджията веднага задействал спирачките на камиона, направил опит да се отклони встрани от платното, но маневрата била ограничена от мантинелата. В този момент настъпил челен удар между двата автомобила. При катастрофата били причинени множество травматични увреждания на 55-годишната жена, в резултат на които през месец ноември 2019 г. тя починала в болницата. На водача на товарния автомобил  била причинена средна телесна повреда.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен виновният шофьор е от 3 до 15 г. години лишаване от свобода. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Снимка: see you KAT Пловдив

Подобни статии

Top