Шофьорът, убил четирима от Кърджалийско край Скутаре, влиза в затвора за 6 г. и 8 м.

Младият водач е оттеглил жалбата си срещу наложеното му наказание пред Апелативния съд

21-годишният Андон Огнянов, който уби четирима души от Кърджалийско край Скутаре на 27 март миналата година, ще лежи 6 години и 8 месеца в затвора. Това стана ясно днес, след като от Окръжния съд съобщиха, че присъдата му е влязла в сила.

Огнянов е оттеглил жалбата, с която обжалваше наказанието си пред  Апелативния съд. Заради това магистратите са прекратили производството по делото.

Шофьорът, затрил четирима от Кърджалийско край Скутаре, ще лежи 6 години и 8 месеца

Припомняме, че на 10 февруари тази година Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода младия мъж, като го  призна за виновен в причиняване на катастрофа с четирима загинали. Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Затова наказанието му бе  намалено от 10 години лишаване от свобода с една трета.

Със същата присъда съдът лиши Огнянов от право да управлява автомобил за период от 7 години.

Огнянов бе признат за виновен в това, че на 27 март 2019 г. на път II-56, км 94+150 м, в района на разклона за с. Скутаре, в землището на община „Марица“, обл. Пловдив, при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ, движейки се в посока юг – север нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, без да извършва изпреварване или заобикаляне, като се движел със скорост от 109 км/ч., се блъснал в „Сеат“ с кърджалийска регистрация на надлеза край селото, вследствие на което по непредпазливост причинил смърт на четирима души, двама от които баща и син. Самият Андон Огнянов и 17-годишния му спътник също бяха приети в болница със сериозни травми. При разследването стана ясно, че  шофьорът е с кипърска шофьорска книжка.

Подобни статии

Top