Шофьорът, убил двама на пътя Кричим-Девин, отива на съд

Владимир Г. е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв.

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу шофьора, причинил катастрофата, при която загинаха двама мъже на пътя Девин-Кричим през юли миналата година.

36-годишният Владимир Г. е обвинен в това, че на 27 юли 2020 г., на пътя Девин-Кричим, км 96, обл. Пловдив, при управление на лекия си автомобил, марка „Ауди А8“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице  – Неджет М., на 66 г., и Давид Тисовски, на 57 г., и средна телесна повреда на Николай Ч., на 35 г., довела до трайно затрудняване на движението на левия му крак.

Двама мъже загинаха при челен сблъсък между „Ауди“ и кемпер по пътя за Девин (СНИМКА)

На 27 юли 2020 г., Владимир Г. шофирал лек автомобил, марка „Ауди А8“, в посока към гр. Девин. Маршрутът му преминавал през гр. Кричим. Той достигнал до 96 км на посочения път, където се намирала „малката“ стена на язовир „Въча“. В този участък В.Г. шофирал с превишена скорост от 115 км/ч и от завой преминал в насрещната лента за движение, въпреки забранителната маркировка. В това време, в посока към гр. Кричим, пътувал специален автомобил „Форд Транзит“ – кемпер, управляван от Давид Тисовски. На дясната седалка до него бил Неджет М. Двамата били запалени рибари и често ходели в този район на риболов.

Тисовски видял идващия отсреща лек автомобил, отбил вдясно, плътно до подпорната стена и намалил скоростта си на движение. Владимир Г. също намалил скоростта, с която се движел, но поради тесния участък на пътя, двете коли не успели да се разминат и настъпил челен сблъсък между тях, като в този момент скоростта, с която се е движел лекия автомобил „Ауди А8“ била 73 км/ч.

Вследствие на катастрофата, от нараняванията си починали Давид Тисовски и Неджет М., а спътникът на шофьора на Аудито – Николай Ч., получил средна телесна повреда.

Шофьорът на Аудито не е употребил алкохол и наркотици

Извършена е била химическа експертиза, при която е установено, че Владимир Г. не е употребил алкохол или наркотични вещества. Според автотехническата експертиза, причината за пътното произшествие е превишена и технически несъобразена скорост, с която е управлявал Владимир Г., както и навлизането му в насрещната пътна лента по време, място и начин, когато това не е било безопасно.

Предвиденото от закона наказание за деянието, в което е обвинен, е  лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Спрямо Владимир Г. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top