Шофьорът, убил кондукторка в Пловдив, отива на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд 59-годишният Георги Лулев за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо автобусния шофьор Георги Лулев на 59 г., за това, че на 16 септември 2020 г., в гр. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – автобус от градския транспорт, е нарушил правилата за движение от Закона за движение по пътищата, вследствие на което, по непредпазливост, е причинил смъртта на 78-годишна жена – кондуктор в автобуса  – престъпление по чл. 343, ал. 1, във вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Лулев бил водач на автобус по линия на градския транспорт в гр. Пловдив. На 16 септември 2020 г,. след приключване на работната смяна, към 18,40 ч.,  той се насочил към гаража на фирмата, за която работел. Преди да влезе в него, автобусът стигнал до зона с поставен знак, който указвал, че престоят и паркирането на мястото са забранени. Въпреки това, шофьорът спрял, за да слязат 78-годишната кондукторка и още един пътник.

На мястото нямало спирка. Пътникът слязъл пръв от предната врата, а след него била кондукторката. Когато жената се намирала на последното стъпало на вратата, водачът потеглил и предприел завой надясно. В това време тя загубила равновесие и паднала по гръб на пътното платно, при което била прегазена от задната гума на автобуса.

Пострадалата получила  тежки наранявания и починала.  На място пристигнали лекарски и полицейски екипи. На Георги Лулев са били извършени тестовете за алкохол и наркотици, които са били отрицателни.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Лулев е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top