Шофьорът, убил таксиметровия шофьор от Първенец остава в ареста! Карал пиян, дрогиран и без книжка

 Залавян от органите на МВР да кара без книжка и друг път

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23-годишния Александър  Димитров, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението около 3.45 ч. на 3 август на кръстовището на бул. „Шести септември“ и моста „Адата“  той блъснал таксиметров автомобил, чийто водач загинал на място.

Окръжните магистрати прецениха, че от събраните до момента доказателства и изследвания с технически средства е установено, че обвиняемият е шофирал пиян/2.10 промила алкохол/, карал е след употреба на хероин и без правоспособност.

Шофьор на такси загина при тежък сблъсък на моста на Адата

От справката е видно, че и друг път е залавян от органите на МВР да кара без правоспособност. За това съдът реши, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Димитров към престъплението, в което е обвинен.

Съдът прецени, че няма опасност обвиняемия да се укрие при по-лека мярка за неотклонение. Но поради тежестта на престъплението и демонстрираните  от Александър Димитров  занижени задръжки относно спазването на закона в страната, като е шофирал без правоспособност и  след употреба на алкохол и наркотици, съществува риск, той да извърши ново престъпление.

За деянието, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд, като ако постъпи протест или жалба, заседанието е насрочено за 13 август от 10 ч.

Подобни статии

Top