Шофьорът, убил трима на Околовръстното, задържан за постоянно от Окръжния съд

Мярката за неотклонение на Иво Даскалов е гледана по време на изнесено заседание в болничната му стая в УМБАЛ „Св. Георги“

Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 46-годишния Иво Даскалов с прякор Лудия, причинил тежката катастрофа на Околовръстното навръх Великден. При челния сблъсък между джипа му и лек автомобил БМВ загинаха двама негови приятели, единият от които бивш полицай и водачът на другата кола.

Мярката днес бе гледана от състав на Окръжния съд в болничната стая на Даскалов в УМБАЛ „Св. Георги“. Мъжът е под охрана там, тъй като е оставен на лечение с травми след катастрофата.

Трима загинаха при зверски челен удар на Околовръстното навръх Великден

Спрямо него  е повдигнато обвинение за това, че на 02.05.2021 г., на Главен път – II -86 /Околовръстен път на гр. Пловдив/, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице – на трима мъже, на възраст 35, 43 и 38 години. Обвинението предвижда от 5 до 15 години затвор.

Обвиниха шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното с трима загинали

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Даскалов е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Освен това съществувала реална опасност обвиняемият И. Д.  да извърши друго  престъпление, смята съдията по делото.

Катастрофата с трима загинали влезе с прокуратурата

Припомняме, че на 2 май 2021 г., към 22.00 часа, Даскалов управлявал лек автомобил, марка БМВ-Х5, по Околовръстния път на гр. Пловдив, в посока към Асеновград.  След кръстовището за Марково,  регулирано със светофарна уредба, шофьорът предприел изпреварване и навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия джип и лек автомобил, марка БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента.  Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

От пожарната съобщиха на следващия ден, че автомобилите са били смачкани до неузнаваемост след катастрофата. На място  сабили изпратени две пожарни коли от Втора РСПБЗН и екип на СОД.

Единият от загиналите – водачът на другото БМВ, е 43-годишният бивш полицай Николай Иванов. Той е собственик на автосервиз и баща на момиченце, пише trafficnews.bg.

Снимка: стоп кадър БНТ

Подобни статии

Top