Шофьорка с 4,7 промила в кръвта се заби в стълб (СНИМКИ)

Отчетените промили съответстват на 8 л. бира или 2,5 л. вино

Шофьорка от Хасково е задържана с рекордно количество алкохол в кръвта, съобщи bTV. 44-годишната жена се е забила с автомобила си в уличен стълб. При проверка, дрегерът е отчел 4,7 промила алкохол.

Инцидентът е станал на ул. „Таньо Войвода“ в Хасково. Живеещите в района посочват, че колата се е движела на странно – спирала и тръгвала спонтанно. Свидетелите допълват, че шофьорката е натиснала газта до край и при опит да завие, се забива в уличния стълб. След това колата изгасва, а тя прави опит да я запали отново, но хората не ѝ позволяват и се обаждат в полицията.

„Колегите са обезопасили ПТП-то и са извършили проба за алкохол с дрегер, който отчита доста високи стойности. Откарана е за преглед в болницата, където е отказала да даде кръвна проба. Направени са тестове за наркотици, които са отрицателни. Жената е задържана за 24 ч., по случая е образувано бързо полицейско производство“, уточни шефът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов.

По думите му арестуваната шофьорка е била неадекватна. Експерти коментират, че ако човек не консумира алкохол, тази доза може да е смъртоносна.

„Тя със сигурност е лице, което е привикнало към употребата на алкохол. С нейната телесна маса, около 60 кг., тази концентрация е съотносима на 400 мл. концентрат, около 8 л. бира или 2,5 л. вино. Това е изпито в един кратък интервал от време, с натрупване в организма в рамките на около 2 ч.“, каза съдебен лекар.

За предходните пет месеца на годината в Хасково са регистрирани 132 случая на шофьори, седнали зад волана след употреба на спиртни напитки или наркотици. Заради зачестилите инциденти полицията засилва контрола относно водачите, употребили алкохол и наркотични вещества – както в града, така и в малките населени места в околността.

Източник и снимки: bTV

Подобни статии

Top