Шофьорката, причинила смъртоносната катастрофа край Михилци, е под охрана в болницата - DC news

Шофьорката, причинила смъртоносната катастрофа край Михилци, е под охрана в болницата

Младата жена също има наранявания от удара между шофираното от нея БМВ и мерцедеса

28-годишната шофьорка, която блъсна БМВ-то си в Мерцедес на край Михилци край разклона за Хисаря, е в болница под охрана, съобщиха днес от Окръжната прокуратура в Пловдив. Тя има наранявания в резултат на удара, но е охраняване, тъй като е задържана за 24 часа. Предстои да се прецени каква мярка за неотклонение да й бъде взета, уточни окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева.

Припомняме, че тежката катастрофа стана в района на село Михилци вчера рано сутринта. Около 7.40 ч. в полицията е получен сигнал за удара между двата автомобила, който е бил почти челен, припомни комисар Васил Костадинов, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив.

Тежка катастрофа край Хисаря, загинала е жена

Виновната водачка е навлязла в насрещното платно. В резултат на удара свекърва й – 56-годишна жена, пътуваба в БМВ-то е починала по пътя за болницата. Ранен е и 64-годишен мъж от същия автомобил, който също е настанен в болница.

Леко пострадал е и водачът на мерцедеса, както и неговата спътничка. Шофьорът е бил прегледан в болнично заведение и освободен за домашно лечение, а спътничката му е с наранявания, заради които е настанена на лечение в болница.

Свекървата на шофьорката е загиналата край Хисаря (СНИМКИ)

И двамата водачи са тествани за алкохол и наркотици, но пробите са отрицателни.

Условията на пътя също са били сложни – вчера настилките в района са били заснежени и заледени в определени участъци. Експертиза ще изяснява каква е точната причина за навлизане в насрещното движение и ред други фактори, които са довели до инцидента, поясни комисар Костадинов и добави, че за момента терминът „виновен водач“ е условно понятие.

От прокуратурата и полицията отправиха призив към всички водачи да спазват правилата за движение.

„Вероятно навлизаме в период на по-ниски минусови температури, въпреки усилията, които пътните служби по снегопочистването полагат, вероятността от настъпване дори на случайни пътни инциденти е голяма. Нека водачите да управляват подготвени за зимни условия„, апелира комисар Костадинов.

Подобни статии

Top