Шок! 1000 т месо се разваля в изгорялата фабрика във Войводиново

Ще се стигне до сериозен проблем, предупреди собственикът.

Собственикът на изгорялото предприятие за месо във Войводиново Петко Петков възнамерява да възстанови в най-кратки срокове производството си. Това заяви самият той пред bTV тази сутрин.

Седмица след пожара, при който индустриалната база в селото изгоря, все още не са ясни причините за пожара.

„Все още нямаме достъп до изгорялото предприятие, но получаваме много добро съдействие от всички държавни институции и колеги отвсякъде“, посочи Петков.  Той обаче предупреди, че много скоро може да се появи сериозен проблем за жителите на Войводиново заради развалящото се месо във фабриката, което още не е извадено.

„Важно е да ни допуснат още днес. Вътре има около 1000 тона охладено и замразено месо, което се разваля, иначе ще стане страшно за населението. Трябва да се вземат спешни мерки, защото времето е топло, подчерта Петко Петков.

Той допълни, че не е видял никой досега да е извършвал огледи в изгорялата база.

„Шок е за всички! Кризисният ни щаб във фирмата работи тук от сутрин до вечер. Трябва да си свършим работата, за да продължим напред“, категоричен беше Петков.

Той отново разказа, че пожарът е тръгнал от едно място зад изгорялата сграда. „Аз си тръгнах в 18.15 ч., бях в офисната част и си разчиствах бюрото. Видях пламъка концентиран на едно място, зад сградата, беше локализирано. Аз бях един от първите, които започнаха да търсят съдействие“, припомни бизнесменът. Той е категоричен, че пожарът не е умишлен.

„Няма начин да е умишлен пожар. Ние се ползваме с много добро отношение и доверие към всички. Аз нямам конфликти с никого. Дори с фирмите, които са ни конкурентни на пазара, нямам проблеми, ние си помагаме взаимно. Почти всички ни се обадиха и предложиха да ни помогнат кой с машини, кой да приеме хора на работа от работниците“, сигурен е Петков.

1 2

Подобни статии

Top