Шок! Лекар изнасилил стотици пъти шампионка по гимнастика

Гимнастичката от САЩ Маккайла Марони, чието име нашумя след олимпиадата в Лондон, призна за сексуални посегателства от страна на лекаря на отбора Лари Насър.

Той започнал да насилва момичето, когато то било едва на 13 години, а две години по-късно спортистката се събудила в стаята му, след като очевидно без да разбере, била приела сънотворно.

Федерацията по гимнастика на САЩ обаче я заставила да подпише декларация за мълчание, като й предложили да заплатят лечението й за преживените травми.

22-годишната днес Марони, сребърна и златна медалистка от английката столица стана популярна в интернет, след като по време на награждаването си направи интересна гримаса, която стана повод за коментари от рода на: „Маккайла не е впечатлена“ (McKayla is not impressed).

Както обаче стана известно впоследствие, спортният път на жизнерадостната гимнастичка е бил помрачен от посегателствата на медика на националния отбор.

Приключилата тази година своята кариера Марони, днес разказва за това как в продължение на пет години тя била жертва на насилие от страна на лекаря. Последният разказ за тези събития прозвуча в ефира на NBC – при това с нови по-шокиращи подробности.

„Насър започна да ме преследва от първия ден на запознанството ни. Тогава бях на 13 години. Той каза, че трябва да ми направи преглед и в същия ден ме насили. Уверяваше ме, че не мога да разкажа на никого, защото и без това никой няма да ми повярва, „разказва Марони.

Тя продължава с думите, че лекарят я откривал винаги, когато тя пристигала в спортната база в университета в Мичиган, където обикновено тренира американският национален отбор по спортна гимнастика.

Насилието продължило дори и на самите Олимпийски игри през 2012 г., където въпреки всичко спечелила два медала. Насър ме е „обезпокоявал“ стотици пъти по време на кариерата ми, признава момичето.

Превод: БЛИЦ

Подобни статии

Top