Шокиращо! Убитият пловдивчанин намушкан многократно и с нож

Прокуратурата подхвана случая, разследва умишлено убийство

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство за умишленото убийство под тепетата от снощи. Разследването се води по чл. 115 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, извършено в съучастие.

Припомняме, че снощи – 27 декември 2018 г., е бил подаден сигнал на тел. 112, че в къща, на ул. „Родопи“ в центъра на гр. Пловдив, е починал 63-годишният П.С.

Убитият пловдивчанин намушкан в шията със строшена чаша

След проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от полицейски служители на ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, е установено, че  П.С. бил в къщата заедно с 38-годишната Е.А. и С.С., на 20 г. Между тях възникнал битов скандал, след употреба на алкохол,  след което Е.А. и С.С. нанесли множество удари с нож и стъклена чаша на П.С. Той е починал в резултат на наранявания в областта на шията.

Е.А. и С.С. са били задържани от полицията при опит да напуснат град Пловдив.

Те са майка и син, научи DCNEWS.  Днес, 28 декември 2018 г., предстои двамата да бъдат привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 115 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр ал.1 от Наказателния кодекс, като в зависимост от резултатите от назначените експертизи, ще се преценява и за по-тежка квалификация по повдигнатото обвинение.  За така повдигнатото обвинение законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Убийство в Пловдив! Жертвата е 63-годишен мъж

Двамата ще бъдат задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подобни статии

Top