Щафетата ни не завърши, Норвегия ликува с титлата (СНИМКИ) - DC news

Щафетата ни не завърши, Норвегия ликува с титлата (СНИМКИ)

Квартетът ни в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков бе затворен с обиколка още преди края на втория пост

Смесената ни щафета не успя да завърши на Олимпийските игри в Пекин и приключи на предпоследното 19-о място, преди Словения.

Квартетът ни в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков бе затворен с обиколка още преди края на втория пост.

На първи пост Тодорова използва 5 допълнителни патрона в стрелбата и направи една наказателна обиколка, на втори пост Здравкова, която вчера бе знаменосец, използва 4 наказателни патрона е се наложи да направи две наказателни обиколки. А това не позволи на Илиев и Герджиков изобщо да стартират.

Титлата след драматичен финал грабна тимът на Норвегия, а основна заслуга за успеха имаха братята Бьо. Скандинавците завършиха за  1:06:45.6 час, след като допуснаха 3 наказателни обиколки и използваха 13 допълнителни патрона.

На втора позиция с пасив от 0.9 секунди останаха олимпийските шампиони от Пьончан 2018 – тима на Франция. А трети останаха руснаците с изоставане от 1,5 сек.

Състезанията по биатлон продължават в понеделник с индивидуалния старт на 15 километра за жени, който започва в 11 часа българско време.

Снимки: БОК, Йордан Петков

Подобни статии

Top