Ще бъде ли довършено бъдещото кметство на „Северен“? (ВИДЕО)

2 млн. лв. трябват за довършването на сградата на второто кръгово на панаира

За довършването на сградата на второто кръгово на панаира,  която трябваше да стане кметство на район „Северен“, са необходими 2 млн. лв. Това показват разчетите на експертите от общината, съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев.

Изпълнителят на обекта – „Заводски строежи“ обаче, отказва да я довърши. От дружеството са предложили на общината тя да довърши строителството.

„В момента имаме да вземаме 300 хил. лв. от инвеститора“, обясни кметът и посочи, че изграждането на помещенията, които ще се ползват от общината, е платено.

Тотев посочи, че на този етап проблемът няма как да бъде решен. По думите му по-вероятно и по-изгодно било да се търси друг терен за строителството на нова административна сграда за кметство на „Северен“.

Повече от 17 години постройката, която трябваше да се превърне в кметство, стои недовършена. Тя е започната през 2001 година, когато е отстъпено право на строеж на „Заводски строежи“. Срещу това общината получава помещения на площ от 600 кв.м, в които да се помещава районната администрация на „Северен“. 5 години по-късно строителството спира, тъй като изпълнителят заявява, че договорът с общината е неизгоден, а парите не стигат. Впоследствие пък „Заводски строежи“ са обявени в несъстоятелност.

Междувременно общината води дела в съда срещу фирмата, като съдът постановява, че тя трябва да довърши сградата. И до днес обаче тя стои изоставена.

Top