Ще има четвърта паралелка за първи клас в ОУ „Драган Манчов“

Това ще стане след второто класиране

Общината ще разкрие четвърта паралелка за първокласници в пловдивското ОУ „Драган Манчов“. Това ще стане обаче, след като преминат първите две класирания на първолаците в града, съобщи за DCNEWS ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов.

„Ще реагираме адекватно на желанието на родителите, но в училището може да бъде открита само една паралелка, тъй като такава им е базата“, добави Стоянов.  Той допълни, че общината е обявила прием за три първи класа, но в последния момент се оказало, че децата са доста повече. Зам.-кметът обаче посъветва родителите все пак да запишат повече от едно желание в молбата си за прием в първи клас.

Стоянов добави, че резултатите от първото класиране на бъдещите първолаци ще бъдат обявени утре.

„Много сме доволни от реакцията на общината, не сме очаквали толкова бързо да откликнат на проблема ни“, казаха за DCNEWS родители. Те споделиха, че днес са получили обаждане от общинската дирекция „Образование“, откъдето ги запознали с възможното решение.

Припомняме, че вчера те внесоха писмено искане до кмета, придружено с над 80 подписа, за разкриването на четвърта паралелка в учебното заведение. Според родителите кандидатствалите деца по първо желание в училището са 105, а ако класовете са три, ще бъдат приети само 72.

Родители искат четвърта паралелка за първолаци в ОУ „Драган Манчов“ в Пловдив

Подобни статии

Top