Ще има ли многоетажен паркинг на мястото на ДКЦ 6?

Засега само стартира процедура за открит конкурс

Нов многоетажен паркинг ще се появи на ул. „Любен Каравелов“ 5, на мястото на сегашната сграда на ДКЦ 6. Това решиха общинските съветници, които гласуваха днес на сесията на местния парламент да се даде старт на процедурата за открит конкурс за изграждане на паркинга.

Според кмета Иван Тотев общината е притисната заради липса на паркинги в центъра. Градоначалникът припомни дебата преди няколко години да се направи паркинг под Цар-Симеоновата градина. Тогава заради обществения натиск това не стана.

Председателят на групата на патриотите Слави Георгиев заяви, че няма нужда от подобен паркинг, тъй като в близост бил този на голям частен търговски обект, в който престоят за час е безплатен, а всеки следващ струвал 1 лв. Кметът обаче го репликира, че засега се обявява само процедура за провеждане на конкурс, а това не е гаранция, че такъв ще има.

Тотев допълни, че няма как паркингът да е в близост до главната улица, но за европейски град разстояние от 300-400 м не било проблем. Според вносителя на предложението – зам.-кмета Александър Държиков пък, наоколо били общинската данъчна служба, Дома на културата, Летния театър, кино „Космос“ и други емблематични обекти, които един бъдещ паркинг можел да обслужва.

В крайна сметка предложението беше прието с гласовете на мнозинството в местния парламент.

Подобни статии

Top