Ще има реконструкция и на стадион „Пловдив“

Общината плати за финансовите анализи на концесиите на ст. „Локомотив“ и ст. „Тодор Диев“

Община Пловдив стартира процедура по възлагане на обществена поръчка за реконструкция на стадион „Пловдив“. Първият етап от работата – предпроектна готовност, е възложена на арх. Валентин Маринов и включва работа по всички параметри на кота нула. Стойността му е 15 млн лв.

Кметът Иван Тотев  твърдо подчерта, че юристите на Общината не са открили документ в архивите, доказващ, че арх. Маринов е носител на авторските права. Според документите, стадионът е построен през 1950 г.  и носител на авторските права е вече покойният арх. Владимир Ангелов.

Старт на процедурата по възлагане на обществената поръчка – инженеринг, ще бъде дадена след като се произнесе Общинския съвет.

Общината ще стартира конкурсна процедура за проектиране на многоетажен паркинг в горната част на терена пред стадион „Пловдив“. Магазините в зоната за обществено обслужване в долната част се запазват.

В същото време бе съобщено, че Общината платила на фирма за изготвянето на анализите по концесиите на ст. „Локомотив“ и ст. „Тодор Диев“. Кметът ще настоява най-бързото им изготвяне и гласуване след това, за да могат същинските работи да започнат.

Подобни статии

Top