Ще намалят ли парите си за разходи общинските съветници в Пловдив? - DC news

Ще намалят ли парите си за разходи общинските съветници в Пловдив?

Удостояват с Почетен знак на Пловдив регионалния тв канал на БНТ и ПФК „Марица“

50 точки са включени в дневния ред на сесията на Пловдивския общински съвет. Преобладават  продажбите и отдаването по наем на общински имоти.

Ще бъде разгледано предложението на незавимия съветник Георги Величков за намаляване парите на старейшините почти наполовина до края на тази и за цялата следваща година. Става дума за свеждане до 0% на разходите за работата им като съветници – организиране на приемни, срещи с избиратели, обучения, квалификации, закупуване на специализирана литература, консултации, експертизи и проучвания, представителни разходи и други дейности.

За началото на заседанието в Дома на културата е планирано и отпускането на средства за купуване на нов кантар за сметището в Цалапица и плащането на задължения за ток на депото – общо 90 хиляди лева.

Очаква се съветниците да  приемат отчета на фондация „Пловдив 2019“ за първите шест месеца на годината, както и промени в правилниците на общинските предприятия Градини и паркове, Дезинфекционна станция, Траурни дейности и Зооветеринарния комплекс. Предстои и гласуването на промяна в състава комисите по екология и бюджет и финанси.

На сесията ще бъдат гласувани и две предложения за удостояване с Почетен знак на Пловдив на Регионалния телевизионен канал на БНТ и на ПФК „Марица“ – Пловдив.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top