Ще обвинят ли в убийство мъжа, пребил Георги от Асеновград?

Прокуратурата тепърва ще прецизира обвинението

Досъдебното производство срещу мъжа, пребил жестоко Георги от Асеновград пред пловдивска дискотека в нощта срещу 1 ноември, най-вероятно ще премине под наблюдението на Окръжна прокуратура Пловдив. Това научи DCNEWS от прокуратурата.

Припомняме, че Георги почина вчера, без да излезе от комата, в която бе изпаднал, след побоя. Младежът и приятелката му били в заведението за Хелоуин. Тъй като бил неадекватен, бил изведен от охраната на дискотеката, а след него излязла и приятелката му. Няколко мъже го последвали навън и започнали да го бият, а по време на побоя асеновградчанинът паднал на земята, ударил главата си и изпаднал в кома от тежката черепно-мозъчна травма.

След случилото се мъжът, който е нанесъл удара на Георги е задържан. Поискана му е постоянна мярка „задържане под стража“ от Районния съд, но на първа инстанция е бил освободен под гаранция. Впоследствие обаче Окръжният съд го е оставил в ареста.

В момента в Съдебна медицина Пловдив се извършва аутопсия на тялото на починалия асеновградчанин. След приключването й ще стане ясно дали на побойника ще бъде повдигнато друго обвинение или не. В момента той е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. Предстои обвинението да се прецизира, поясниха от прокуратурата. Това най-вероятно ще стане в понеделник.

Почина Георги от Асеновград, жестоко пребит пред пловдивска дискотека на Хелоуин

Подобни статии

Top