Ще открият ли бул. „Северен“ в следващия мандат? (ВИДЕО)

Булевардът е почти готов, довършва се кръговото до моста на Адата

Бул. „Северен“ най-вероятно ще бъде открит в следващия мандат, тъй като работата по него все още се бави, съобщи днес пред журналисти кметът Иван Тотев. По думите му в момента се работи по организацията на движението.

„В момента тя създава по-малко неудобство, тъй като в момента през булеварда се минава, но работата по него продължава. Иначе най-лесно беше да затворим бул. „България“ и да довършим „Северен“, коментира Тотев.

„Много ми се иска да го открия, докато все още съм кмет, но най-вероятно това няма да стане“, добави градоначалникът и призова наследникът му след изборите, да го покани на откриването.

„Аз направих това и поканих Славчо Атанасов на откриването на Четвъртък пазара преди години“, припомни Тотев.

Според него работата е към края си, булевардът е асфалтиран, по трасето трябва да се положи маркировка. В момента обаче работниците правели кръговото и връзките му с моста на Адата.

Припомняме, че булевардът трябваше да бъде открит по време на предизборната кампания, в средата на октомври. Това обаче не се случи, тъй като пътната връзка все още не е пусната в експлоатация. Стойността му бе около 10 млн.лв. без ДДС, а парите са от 30-милионния заем.

Подобни статии

Top