Ще прекратят ли делото срещу момчето, забърсало 6 коли пред блок в "Тракия"? - DC news

Ще прекратят ли делото срещу момчето, забърсало 6 коли пред блок в „Тракия“?

Собствениците на колите депозирали декларации, че не искат да се води дело. Били обезщетени

Процесът срещу 20-годишния Петър Георгиев, който на 23 декември 2019 г. потроши шест паркирани автомобила в район „Тракия“, най-вероятно ще бъде прекратен. Петима от пострадалите собственици на коли са депозирали декларации, че не желаят да не се води дело, тъй като щетите им са възстановени, стана ясно днес по време на заседанието в Пловдивския районен съд.

Такъв документ обаче няма от шестия потърпевш – Галина Шуманова, която не се яви в залата. Оказа се, че не знаела за заседанието. По тази причина то бе отложено, за да й се даде възможност да изрази позицията си относно прекратяване на съдебното следствие.

Студентът Петър Георгиев бе привлечен към наказателна отговорност по 2 обвинения – за възпрепятстване на орган на властта и за нанасяне на значителни материални щети на чужди коли на обща стойност 11 787 лева.

Пуснаха срещу 5 бона момчето, ударило пет коли в „Тракия“

Той е бивш футболист на ФК „Ботев“. Според събраните доказателства на 23 декември 2019 г. бил с приятели на заведение, където употребил алкохол. При плащане на общата сметка се спречкали и охраната ги извела навън. Един от гардовете подал сигнал на тел. 112.

Георгиев се качил на БМВ-то си двама приятели и потеглил. На кръстовището на ул. „Съединение“ в район „Тракия“ патрулка му подала звуков и светлинен сигнал да спре. Водачът обаче не се подчинил, заобиколил полицейския автомобил, минал през тротоара и дал газ.

Униформените го последвали. На завой шофьорът излязъл от платното и се ударил последователно в паркираните 6 автомобила пред блок 3 в „Тракия“. Отказал е да бъде изпробван с дрегер, впоследствие дал кръвна проба. Първоначално е бил арестуван, а след това освободен с парична гаранция от 5000 лева.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top