Ще се радваме на топла новогодишна седмица

Почивните дни след Коледа ще са предимно облачни.

В северозападната половина на страната ще има с валежи. В хода на деня ще превалява дъжд, а по-късно с падането на температурите в западните масиви на Стара планина дъждът ще се примесва със сняг. Южно от Стара планина ще е ветровито. Температурите в най-топлата част на денонощието – между 5 и 15 градуса.

В планините съботата ще е облачна с валежи в масивите в северозападната половина на страната. По високото ще превалява сняг, в по-ниското валежите ще са от дъжд. Температури в следобедните часове – от 1 до 10 градуса.

През нощта и на Стефановден валежите ще се усилят в южната половина на страната с по-значителни количества в Родопите. Поривите на вятъра ще станат по-силни, като по планините на някои места ще са с ураганни стойности.

Новогодишната седмица ще е сравнително топла. Още в понеделник валежите ще спрат и ще се покаже слънцето. Валежи на югозапад се очакват в последния ден на годината и на повече места в страната в първата неделя за 2021-ва. Около дните с валеж сняг ще падне в по-високата част на планините.

Източник и снимки: NOVA

Подобни статии

Top