Ще стане ли факт велоалеята в Асеновград?

5 500 лв. са заложени в общинския бюджет за проектиране на велоалея

„Това лято в Асеновград трябва да има изградена инфраструктура за велоалея”, каза на среща с инициативна група от Асеновград  кметът на града д-р Емил Караиванов по повод идеята да се изгради алея за движение на велосипедисти. Такова предложение постъпи от група граждани по време на публичното обсъждане на Бюджет’2019 и инвестиционната програма през месец януари.

На срещата бяха обсъдени възможни варианти за маршрут на любителите на велосипеда. Инициаторите и ръководството на общината решиха да се направи един начален проект, по който да се започне реална работа още това лято. Той ще включва маршрут с начална точка Градския плувен басейн на ул. „Спортист” до читалище „Родолюбие” в центъра на града. След това ще се търсят варианти за включване на другите квартали към центъра на Асеновград чрез велоалеи.

Припомняме, че в бюджета и инвестиционната програма на Общината са заложени 5 500 лв. за проектиране на велоалея. Първоначалната идея е участъкът, който ще осигури  по-добри условия за безопасно и приятно придвижване с колела в града ще се намира между НЧ „Родолюбие“ и градския плувен басейн.

Правят велоалея в Асеновград

Подобни статии

Top