Ще строят детската градина в Браниполе за 3 милиона лева

Новата детска градина  в Браниполе ще бъде модерна, с озеленяване

Проект за цялостно изграждане на нова сграда на детска градина „Синчец”  в село Браниполе спечели Община „Родопи” . Проектът е на стройност близо 3 милиона лева, а средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за изграждане, пристрояване,надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието. „Родопи” е една от 89-те общини, одобрени за финансиране от ведомството.

 „Изключителна новина за община „Родопи”. От близо  десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината.  Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти и аз съм изключително щастлив, че още в първата година от мандата можем да се похвалим с такъв успех”, коментира кметът Павел Михайлов. Той похвали екипа си  и подчерта, че работата на администрацията трябва да продължи по същия начин. „Работим сериозно и даваме заявка за един успешен мандат”, каза кметът на община „Родопи”.

Новата детска градина  в Браниполе ще бъде модерна, с озеленяване. Тя ще замени старите талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.

„ Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление. От началото на мандата  проведохме неколкократно разговори с  министъра на образованието Красимир Вълчев, който   обеща съдействие. Направихме много и се надявам това да бъде оценено.  Искрено благодаря на министъра за разбирането”, каза заместник-кметът на общината Владимир Маринов.

С изграждането на новата детска градина  в село Браниполе ще се реши голяма част от проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. От ръководството изразиха надежда, че строежът ще започне скоро.

 

 

Подобни статии

Top