Ще вдигнат ли и с колко таксите и цените на услугите съветниците в Пловдив?

Очаква се таксите да скочат средно между 10 и 30%

Вдигането на цените на таксите и услугите, предоставяни от общинските предприятия в Пловдив, ще гледат общинските съветници на сесия днес. Администрацията предлага повишаване на част от таксите и услугите, като мотивира решението си с дългия им застой на едни и същи нива, поскъпването на цените за електроенергия и увеличаването на разходите за работни заплати.

Таксите ще скочат средно между 10 и 30%,  но има и такива, които ще останат без промяна.

От групата на „Демократична България“ се противопоставят на предложението за таксата домашен любимец да се повиши от 30  на 50 лв. От „БСП за България“ смятат, че по-високите такси на част от услугите няма как да бъдат избегнати, защото всички разходи за предоставянето им скачат през последните месеци.

Съветниците ще приемат и правилниците за дейността на общинските предприятия „Паркиране и репартриране, „Градини и паркове“, „Жилфонд“, „Дезинфекционна станция“, „Общински пазари“.

В дневния ред от 33 точки ще се гледа и предложението за теглене на общински заем от кредитна или финансова институция.

На заседанието на Общински съвет ще бъде връчено отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на каратиста Валери Димитров. Той получи званието за изключителния принос в спорта и обществения живот, и утвърждаване на националния и международен престиж на град Пловдив.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top