Щракнаха белезниците на надзирателя, убил 16-годишно момче на пътя

Надзирателят шофирал с 1,58 промила алкохол в кръвта

Арестуваха в съдебната зала надзирателя от пазарджишкия затвор Георги Доков, който на 30 август около 20.30 ч. прегази в пияно състояние с лекия си автомобил „Опел Астра“ 16-годишен колоездач от село Ивайло.

Белезниците щракнаха около ръцете му, след като Пловдивският апелативен съд отмени определението  на Пазарджишкия окръжен съд, с което надзирателят беше освободен под парична гаранция от 10 000 лв. преди седмица.

Доков бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 16-годишния Станислав на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло, след употреба на алкохол. Разследването установи, че той е шофирал с 1,58 промила алкохол в кръвта си.

Апелативните магистрати прецениха, че от делото има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Доков е извърши престъплението, в което е обвинен. Според съдебния състав при друга, по-лека мярка за неотклонение, има опасност той да извърши друго престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да седне зад волана.

Определението на Апелативния съд влиза в сила веднага, затова надзирателят бе задържан още в съдебната зала.

Подобни статии

Top