Щракнаха белезниците на Ройдова в съдебната зала (СНИМКА)

Съдът отмени условната й присъда и я осъди да изтърпи наказанието зад решетките

Арестуваха осъдената за подбудителство към убийството на брат си и наследниците му Иванка Ройдова направо в съдебната зала днес сутринта. Белезниците около китките на Ройдова щракнаха, след като пловдивският апелативен съд отмени условната й присъда, като вместо това постанови тя да изтърпи ефективно наложеното й наказание от 3 години затвор при първоначален общ режим.

500 лв. глоба за свидетел по делото „Ройдова“

Апелативните съдии измениха наложената й от окръжния съд мярка за неотклонение „подписка“ и сащисаната жена беше задържана в съдебната зала.

Жената подбудила ченге под прикритие да убие роднините й

Иванка Ройдова бе призната за виновна в подбудителство за убийството на 70-годишния си брат Стойчо и неговите деца и внуци. В периода от 14.03.2016 г. до 18.03.2016 г. в селата Бачково, Брани поле, Белащица и в  Пловдив тя е уговаряла служител на реда под прикритие да отвлече брат й Стойчо и след това да убие него, децата му, зет му и двамата му внуци.

По време на делото срещу Ройдова бе доказано, че всички тези престъпления тя е извършила, за да премахне брат си и наследниците му, като по този начин да разчисти пътя си и да получи наследството на починалия си баща – милионерът Георги Ройдов, който живял и работил в САЩ.

За всяко от деянията законът предвижда от една до шест години лишаване от свобода. При определяне на наказанието й, са взети предвид чистото съдебно минало и възрастта на подсъдимата. Същевременно е отчетено, че Иванка Ройдова е извършила седем отделни престъпления спрямо свои най-близки родственици.

Според съда условното наказание не е достатъчно

Според съда тя е проявила изключителна упоритост за намиране на извършител на престъпните си намерения, като е търсила такъв от престъпния контингент. Предала на служителя под прикритие лист с написани от нея координати на „поръчаните“ си роднини и лично го е завела, за да покаже местонахождението им в Пловдив. Освен това му заплатила предварително 3 000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му плати още 10% от наследството, оставено от баща й в САЩ, което според нея възлизало на около 4 милиона щатски долара.

Фактите и обстоятелствата, при които са извършени множеството престъпления мотивират апелативните съдии да приемат, че 3-годишната условна присъда за Ройдова, наложена от окръжния съд с 5-годишен изпитателен срок, макар и да е в максималния му, предвиден от закона размер, не е достатъчно за постигане на целите на наказанието.

Осъдиха Ройдова условно – поръчала убийството на брат си и родата

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Подобни статии

Top