Сиамски близначки преподават заедно, но получават една заплата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Историята на сиамските близначки с две глави, но едно тяло

Удивителните 28-годишни сестри Абигейл и Британи Хенсъл са истински пример за сила, издръжливост и вяра. Младите момичета делят едно тяло като сиамски близначки, получават една заплата, но всъщност са две различни личности.

Те са успели така да изградят света около себе си, че живеят пълноценен живот и се чувстват такива, като всички останали.

За първи път шестгодишните момиченца от Минесота – САЩ са забелязани по време на шоуто на Опра Уинфри, пише „Блиц“. Оттогава досега те са извървели огромен път, за да се появят отново по телевизията и да заслужат всеобща любов – това става в документалния филм Joined for Life.

Случаят на сиамските близначки е известен и с това, че при тях почти всички органи са отделни – сърце, стомах, бели дробове, гръбначен стълб. Независимо от това лекарите смятат, че едната от сестрите не би преживяла операцията за тяхното разделяне. Според тях след процедурата качеството на живот на сестрите значително би намаляло, дори и двете да оживеят.

Затова и Абигейл и Британи останали заедно и се наложило да се научат как да живеят една с друга, неразривно свързани. Все едно са едно цяло.

Докато растели, техните вкусове започвали да стават все по-различни – от предпочитанията им към храната до избора на дрехи.

Например, по думите на Британи, нейната сестра обича да си стои вкъщи, а тя самата предпочита да излиза с приятели и да купонясва. Британи предпочита математиката, а Аби – изкуството.

„Това са две различни момичета, но те могат да работят заедно така, че да правят всички прости неща, които и аз правя всеки ден и ги приемам за даденост“, разказва приятел на двете сестри.

Независимо от всички разногласия, момичетата следват упорито целите си. Те вече имат право да шофират автомобил, завършили са университет и сега преподават математика на дечица от началните класове. Макар и в момента договорът им да е за един човек, те са доволни.

„Може би след време, когато съберем повече опит, ще договорим и повишение. Отчитайки, че имаме две дипломи и можем да обучаваме децата на различни неща. Например едната от нас може да преподава, а другата да наблюдава учениците и да отговаря на въпроси„, казва Британи.

Така и живеят тези две смели момичета – Аби контролира дясната страна на тялото, а Британи – лявата. Но е факт, че се справят заедно с всички трудности.

Независимо от това, че личният живот за сиамските близначки си остава сложна и донякъде необсъдена тема, те умеят да се радват на това, което имат. Тези динамични и творчески настроени момичета обичат своята работа, а също така и много пътешестват.

Те отлично се разбират с колегите си и са се научили да намират подход и към децата. И всеки ден променят в съзнанието на околните представата за хора с подобни особености.

Подобни статии

Top