Сиди: Славчо Атанасов има седмица да реши дали ще приеме номинацията ни (ВИДЕО)

ВМРО-БНД ще настоява за общи листи и общи кандидатури за районни кметове с НФСБ

„ВМРО загърбва своето политическо его и започва преговори още днес с НФСБ за коалиционно издигане на Славчо Атанасов за кмет на Пловдив“.  Това заяви депутатът от ВМРО-БНД Александър Сиди в Пловдив на специална пресконференция днес. Той допълни, че воеводите ще настояват за общи листи за общински съветници и общи кандидатури за районни кметове.

От ВМРО ще настояват за свои кандидати не само в район „Южен“, където кандидат отново ще бъде сегашният кмет Борислав Инчев, но и в други райони под тепетата.

От патриотичната формация обаче поставят едно условие, да бъде приета програмата им за управление, насочена изцяло към децата. Те искат нови детски ясли и градини, детски площадки и паркове, където да могат да играят децата. Те искат да се работи изцяло за зелената система на града и подобряване качеството на въздуха.

„Смятаме, че в годините след управлението на Атанасов, в последните осем години Пловдив направи доста добри стъпки напред, въпреки това направи и много грешки и смятаме, че трябва отново да върнем доверието на пловдивчани“, посочи депутатът.

„Ние винаги сме били критични към всяко едно управление, включително и към това на Атанасов преди години. Това управление имаше своите добри и лоши страни, но вярвам, че ще успеем да постигнем най-доброто за пловдивчани“, допълни той.

„Ако Атанасов и НФСБ не приемат предложението ни, ще преговаряме и с други формации. Единствената партия, с която няма да водим разговори е ДПС“, подчерта Сиди и добави, че ВМРО-БНД дава една-две седмици на Атанасов да вземе решение. 

1 2

Подобни статии

Top