Сигнал за бомба блокира летище Пловдив, евакуираха пътниците

Подобни сигнали е имало също на летище София и в БНТ

Сигнал за бомба опразни летище Пловдив тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Към 11 часа днес в дежурната част на ОДМВР – Пловдив е получен сигнал, че на терминала на летище „Пловдив“ има поставено взривно устройство. Според bTV сигналът е бил анонимен и е получен на служебния имейл на летище Пловдив в 10:30 ч.

Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района. Наложила се е евакуация на пътниците от полет за израелската столица Тел Авив.

Преди минути приключи щателната проверка, при която е установено, че сигналът е злоумишлен, уточниха от пловдивската полиция.

Общо три сигнала за поставени взривни устройства доведоха до евакуации и проверки на две летища и в сградата на националната телевизия. Тази сутрин бе подаден сигнал и за заложена бомба на летище София – Терминал 1. Не се е наложила евакуация на хора от терминала, а проверката там е приключила. Няма и прекъсване на полети.

Анонимен сигнал е бил получен и на служебния имейл на БНТ за това, че има бомба в сградата на институцията на ул. „Сан Стефано” 29 в София. Служителите са били евакуирани.

Всички сигнали са се оказали фалшиви.

Подобни статии

Top